Defensiegebouw Plein 4 in Den Haag maandag gesloten

Het gebouw van de Bestuursstaf van het ministerie van Defensie is vandaag gedeeltelijk gesloten. In het zogeheten A-gebouw wordt dan extra schoongemaakt en geventileerd omdat recent enkele medewerkers positief zijn getest op COVID-19.

Het A-gebouw is het gedeelte van het ministerie waar ook de minister, staatssecretaris, secretaris-generaal en Commandant der Strijdkrachten kantoor houden. Staatssecretaris Barbara Visser liet zondag weten dat zij na lichte verkoudheidsklachten positief is getest.

Thuiswerken is voor medewerkers van de Bestuursstaf de norm. Ze zijn alleen op kantoor aanwezig wanneer dat noodzakelijk is voor kritieke bedrijfsprocessen. Dit gaat om het aansturen en ondersteunen van de militaire missies en de veiligheid van Defensie, de noodzakelijke politiek bestuurlijke besluitvorming en de verantwoording aan het parlement.

Vanaf morgen is het A-gebouw weer toegankelijk voor medewerkers die toestemming hebben op kantoor te werken.