Geen Luchtmachtdagen in 2021

De Luchtmachtdagen van 2021 op Vliegbasis Gilze-Rijen gaan definitief niet door. Het afgelasten van een grootschalig publieksevenement dat over 2 dagen zo’n 250.000 bezoekers trekt, was niet gemakkelijk. De keuze is uiteraard het gevolg van de coronacrisis. Er komt ook geen alternatieve invulling.

Vergroot afbeelding Vliegtuigspotters fotograferen een F-16 in de lucht
Luchtmachtdagen 2018.

Op dit moment zijn evenementen niet toegestaan en het is onduidelijk of dit komende zomer wel mogelijk is, zonder beperkingen. Met beperkingen verliest het evenement haar originele vorm en doel.

Gemiste trainingen

Daarnaast speelt mee dat dit jaar veel grote vliegoefeningen in binnen- en buitenland niet zijn doorgegaan. Hierdoor mist de luchtmacht veel belangrijke trainingen. Zodra dergelijke oefeningen weer doorgaan, heeft daar aan meedoen prioriteit.