4 lichtgewonden door botsing gevechtstank en pantservoertuig

Een Leopard 2-gevechtstank en een CV90-infanteriegevechtsvoertuig zijn vanochtend op elkaar gebotst. Hierbij raakten 4 Nederlandse militairen lichtgewond. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar een lokaal ziekenhuis en blijven er een nacht ter observatie. De gewonde militairen hebben inmiddels zelf hun thuisfront ingelicht.

Vergroot afbeelding CV90-infanteriegevechtsvoertuig.
Archieffoto CV90.

Oefening Duitsland

Tijdens de botsing werd de CV90 flink beschadigd. Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening op het Duitse oefenterrein nabij Bergen. Het gaat om een tank van het Nederlands Duitse 414 Tankbataljon en een CV90 van 44 Pantserinfanteriebataljon. Beide eenheden vallen onder 43 Gemechaniseerde Brigade en namen samen deel aan de oefening. 

Onderzoek

De Koninklijke Marechaussee zal ter plaatse met de afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.