Leerlingen Luchtmobiele Brigade testen negatief op COVID-19

18 leerlingen die de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel volgen, zijn negatief getest op COVID-19. Zij zijn uit isolatie en brengen het weekend thuis door. Maandag gaan zij verder met hun opleiding.

Afgelopen donderdag gingen 60 leerlingen preventief in isolatie op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Dat gebeurde nadat 18 van hen COVID-19-gerelateerde klachten vertoonden. Na een reguliere COVID-test bleken zij niet besmet met het coronavirus.

Maatregelen

Defensie draagt bij aan de vitale processen van Nederland en de taken staan niet stil tijdens de coronacrisis. Daarom moeten het opleiden en trainen van militairen zoveel mogelijk doorgaan. De landmacht neemt maatregelen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Desondanks valt het risico niet volledig uit te sluiten. Defensie is daarom alert op mogelijke besmettingen en plaatst mensen waar nodig in preventieve isolatie.