30 burgers binnen een dag militair

30 burgers zijn razendsnel militair geworden. Zij konden zich deze week bij wijze van proef binnen 1 dag laten keuren op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

De 1-daagse keuring voor een baan bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) maakt deel uit van de HR-proeftuin. Voorheen moesten kandidaten verspreid over verschillende dagen naar Amsterdam. Dat proces gaat nu dus stukken sneller.

Er meldden zich 55 kandidaten, van wie er 30 direct de medische en psychologische keuring doorkwamen. Zij zijn al aangesteld en beginnen op 19 oktober aan de Algemene Militaire Opleiding (AMO) op de kazerne in Vredepeel. De groep moet nog wel een veiligheidsonderzoek afwachten. 11 andere kandidaten komen in aanmerking voor een herkeuring, de overige 14 zijn bedankt.

Blij met resultaten

Majoor Sander Heffelaar, projectofficier van de HR-proeftuin, is blij met de resultaten. “Het laagdrempelige, persoonlijke contact werkt perfect. Kandidaten kwamen ’s ochtends binnen en konden bij goed gevolg aan het eind van de dag met een aanstelling bij het DGLC weer naar huis. Super!”

De nieuwe militairen maken deel uit van een landmachteenheid met zowel landmacht als luchtmachtpersoneel.

Nieuw HR-model

Het DGLC is 1 van de HR-proeftuinen waar het beoogde nieuwe HR-model van Defensie in de praktijk wordt uitgeprobeerd. Dit nieuwe model moet ervoor gaan zorgen dat Defensie nu en in de toekomst kan beschikken over voldoende, goed opgeleid en inzetbaar personeel.

Daarnaast zijn er proeftuinen bij 640 Squadron in Volkel, bij 414 CBRN Compagnie in Oirschot, bij de Defensie Gezondheidsorganisatie in Utrecht en bij de Onderzeedienst in Den Helder.