Alternatieve aandacht voor LHBT+ bij Defensie (video)

Geen Canal Parade in Amsterdam dit weekend en dus ook geen Defensieboot in de hoofdstedelijke grachten. Desondanks besteedde Defensie aandacht aan de positie van de LHBT+- groep (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) binnen haar gelederen.

Zo sprak Commandant der Strijdkrachten (CDS) luitenant-admiraal Rob Bauer met een vlog de LHBT+-groep toe. Hij zei het belangrijk te vinden dat medewerkers kunnen zijn wie ze willen zijn. “Happy Pride” wenste hij hen toe.

Video: Vlog CDS luitenant-admiraal Rob Bauer

Vlog Commandant der Strijdkrachten

Verder komt op werkenbijdefensie.nl een aantal militairen en burgermedewerkers aan het woord. In korte filmpjes vertellen zij hoe het is om als LHBT+’er bij Defensie te werken.

Zichtbaarheid

De Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht maakte daarnaast kleurrijke foto’s van LHBT+’ers bij de verschillende krijgsmachtdelen. Zichtbaarheid is belangrijk, want als mensen zichzelf herkennen voelen ze zich thuis. Bekijk de foto’s in de vlog van Bauer.