Lichamen omgekomen militairen terug naar Nederland

De lichamen van vlieger Christine Martens en tactisch coördinator Erwin Warnies zijn naar verwachting zaterdag rond 13.00 uur terug in Nederland. Ze arriveren per KDC-10-transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Eindhoven. Met een korte, besloten ceremonie worden ze overgedragen aan hun nabestaanden.

Vergroot afbeelding Archieffoto van een NH90 boven het achterdek van Zr.Ms. Groningen.
Archieffoto van een NH90 boven het achterdek van Zr.Ms. Groningen.

De luitenants-ter-zee der 2e klasse oudste categorie kwamen afgelopen zondag om toen hun NH90-maritieme gevechtshelikopter in zee stortte. De helikopter raakte aan het einde van een kustwachtpatrouille te water in de Caribische Zee, vlakbij Aruba. De 2 andere bemanningsleden overleefden de crash.