Defensie traint troepeninzet met luchtsteun rond De Peel

Landmachtmilitairen voeren momenteel allerlei tactische opdrachten uit in de omgeving van Vliegbasis De Peel. Zo bereiden de troepen zich voor op uitzendingen. Mochten militairen in penibele situaties komen, dan vragen ze om luchtsteun. Zodoende worden ook procedures en samenwerking met luchtmachtcollega’s en buitenlandse partners getraind. Daarom vliegen boven de Peel ook F-16’s, Apache-gevechtshelikopters, Tornado-gevechtsvliegtuigen en Albatros-trainingsvliegtuigen.

Vergroot afbeelding Een Apache-gevechtshelikopter.
Een Apache-gevechtshelikopter.

Defensie oefent in heel Nederland om ook in COVID-19-tijden berekend te zijn op haar taak. De luchtmacht probeert vliegbewegingen zo veel mogelijk te verdelen om geluidoverlast te beperken. Iets dat niet altijd lukt.
De vliegbewegingen zijn nog tot en met overmorgen, beide dagen tot uiterlijk 17.00 uur.

Overlast

Overlast of hinder is te melden via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Meldingen worden geregistreerd en opgenomen in de jaarrapportage Geluidshinder, Zonering en Rapportering.