Defensie ondersteunt opnieuw Invictus Games in 2021

Het ministerie van Defensie ondersteunt ook volgend jaar de Invictus Games in Den Haag. Dit maakte minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten vandaag bekend tijdens de Nederlandse Veteranendag. Vanwege COVID-19 konden de Invictus Games dit jaar niet doorgaan.

De Invictus Games Foundation en het organisatiecomité van de Invictus Games The Hague 2020 besloten op 19 maart besloten om de Invictus Games te verplaatsen naar 2021.

Het organisatiecomité heeft ondertussen al veel werk verzet voor de komende Games, zoals planning, middelen en faciliteiten. De Invictus Games vinden plaats op de Sportcampus Zuiderpark. De exacte data zijn nog niet bekend.

Vergroot afbeelding Prins Harry feliciteert Jeffrey Vroegop.
Prins Harry feliciteert Jeffrey Vroegop met zijn zilveren medaille bij het rolstoelbasketbal.

Erkenning en waardering

De Invictus-sporters zijn helden die voor de vrede en veiligheid een hoge prijs betaalden. Zij zetten hun heldhaftigheid voort met hun kracht en doorzettingsvermogen. Met deze ondersteuning toont Defensie erkenning en waardering voor hen, hun thuisfront én voor de huidige en toekomstige militairen.

Bijleveld vindt het belangrijk dat Defensie opnieuw de Invictus Games ondersteunt: “Met de ondersteuning van Defensie krijgen de Invictus Games 2021 een extra impuls. Dit is goed nieuws voor de sporters. Ze hebben iets heel moois om naar uit te kijken. En iets waar ze samen met hun thuisfront naar toe kunnen leven.”

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer sluit zich aan bij de woorden van de minister. “Defensie is trots op onze sporters. Zij tillen doorzetten naar een hoger niveau. Opstaan en weer doorgaan, daar zijn zij meester in. Die inspiratie komt goed van pas, zeker nu ze zich weer kunnen opladen voor volgend jaar.”

Initiatief prins Harry

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor (oud-)militairen die door hun werk als militair fysiek of mentaal gewond zijn geraakt, of ziek zijn geworden. Initiatiefnemer van deze spelen is de Britse prins Harry, die zelf enkele malen als militair is uitgezonden.

Belangrijkste doel van de Invictus Games is het tonen van de kracht van sport, anderen te inspireren en het ondersteunen van de revalidatie en re-integratie. Daarnaast zorgen de spelen voor een breder begrip en respect voor militairen en veteranen.