Defensie geeft bijna 100.000 kilo voedsel aan Leger des Heils

Defensie geeft bijna 100.000 kilo aan overtollige rantsoenen weg en meer dan 65.000 liter drinkwater in 1,5 literflessen. Het gaat om voedsel voor militairen die onder meer de jungletraining in Belize zouden volgen of waren ingeroosterd voor schietoefeningen in Duitsland. Vanwege het COVID-19-virus zijn die afgelast. De landmacht doneert de ontbijtpakketten, lunches en warme maaltijden aan het Leger des Heils.

Vergroot afbeelding Pallets met dozen.
Maaltijden voor het Leger des Heils.

Defensie verstrekte al eerder overtollige etenswaren, onder meer aan voedselbanken. Ook toen ging het steeds om duizenden kilo’s, maar niet om zoveel als deze keer. De landmacht leverde gisteren al levensmiddelen af bij de Leger des Heilslocaties in Amsterdam en Weesp.

Vandaag en volgende week wordt er ook voedsel en water gebracht.

Vergroot afbeelding Pallets met flesjes drinkwater.
Ook meer dan 65.000 liter drinkwater is voor het Leger des Heils.

Defensie heeft de bestellingen al ver voor de COVID-19-uitbraak geplaatst. Hoewel trainingen weer langzaam worden hervat, zijn het er nog te weinig om de voedselvoorraden weg te werken. Daarop besloot de militaire organisatie het eten weg te geven en daarmee minderbedeelden te helpen.

Niet geannuleerd

Daarnaast wilde Defensie voorkomen dat leveranciers van de levensmiddelen in financiële problemen komen. Daarom zijn bestellingen niet geannuleerd.

Inmiddels heeft Defensie al zo’n 130.000 kilo levensmiddelen weggegeven.