Reservisten kunnen werkgever van het jaar nomineren

Alle reservisten krijgen deze week de vraag om hun werkgever te nomineren voor de verkiezing van de Reservistenwerkgever 2020. Dat gebeurt met een brief van staatssecretaris Barbara Visser op hun huisadres en via de militaire mail. Zij reikt de prestigieuze prijs uit op 2 november in het Nationaal Militair Museum. De 25 hoogst scorende werkgevers worden voor deze gelegenheid uitgenodigd.

Heftruck laadt containers in vliegtuig.
Tijdens de redeployment van de Air Task Force Middle East (januari 2019) werkten militairen van de luchtmacht en reservisten nauw samen.

Het vergt veel van een werkgever om een werknemer reservist te laten zijn. En natuurlijk staan er ook voordelen tegenover, toch wil Defensie hen bedanken. Daarom is de verkiezing van Reservistenwerkgever van het jaar in het leven geroepen.

Niet zonder reservisten

De coronacrisis bevestigt maar weer dat Defensie moet samenwerken met uiteenlopende (civiele) partijen om zich snel te kunnen aanpassen. Dat kan niet zonder de inzet van reservisten. Daarom is het belangrijk dat er goede afspraken zijn met werkgevers.

Zo is recent overeengekomen dat Rijksambtenaren toestemming krijgen voor de opleiding en inzet als reservist, maar ook loonaanvulling krijgen als ze bij Defensie minder verdienen dan in de civiele functie. Ook krijgen reservisten de garantie dat zij terug kunnen komen bij hun werkgever na inzet bij Defensie. Ook met een aantal niet-overheidswerkgevers zijn al verregaande afspraken op dit vlak gemaakt.