Storm beschadigt Chinook-transporthelikopter in Amerika

Een Chinook-transporthelikopter is gisteren in de Verenigde Staten beschadigd door een storm. 2 Chinooks waren onderweg naar de fabriek voor het project Vervanging en Modernisering Chinook.

De toestellen maakten in Reading (Pennsylvania) een geplande tussenstop om bij te tanken. Vanwege naderend slecht weer werd besloten om de helikopters aan de grond te houden en klaar te maken voor zwaar weer. Daarvoor werden de rotorbladen vastgezet met zogenoemde tie down-lijnen. Door de heftigheid van de storm is echter 1 van de lijnen geknapt. Hierdoor kreeg de wind vat op de rotorbladen en ontstond er schade aan de bladen en de rotor.

Het beschadigde toestel wordt nu over de grond naar zijn bestemming gebracht. Het 2e toestel bleek onbeschadigd en is zelf naar de eindbestemming gevlogen. De precieze schade en eventuele gevolgen voor het moderniseringsproject worden verder onderzocht.