Defensieduikers zoeken 5e slachtoffer Scheveningen

Een 7-koppig duikteam van de Koninklijke Marine heeft vandaag gezocht naar het lichaam van het 5e slachtoffer van het drama bij Scheveningen. Daar kwamen maandagavond 2 surfers en 3 zwemmers om het leven, vermoedelijk door een verraderlijke combinatie van stroming, wind en een verstikkende schuimlaag.

Defensie helpt bij de zoekactie op verzoek van de veiligheidsregio. De duikers opereerden vanuit een bootje van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij tussen de havenhoofden. Daar is de vermiste surfer gisteren voor het laatst gezien.

Remus

De militairen gebruikten tijdens de zoekactie ook een Remus. Met deze zogenoemde onderwaterdrone is de bodem in kaart te brengen en kunnen onder water objecten worden bekeken. Dat kunnen mijnen, explosieven of andere voorwerpen zijn maar dus ook een vermist persoon.

Overigens verwachtten de duikers het slachtoffer niet onder water te vinden. Hij had namelijk een surfpak aan waardoor de kans klein is dat het lichaam naar de bodem zinkt. Morgenochtend om 8.00 uur bepaalt het team of de zee kalm genoeg is om buitengaats verder te zoeken.