Tv-serie over Defensie tijdens coronacrisis

In een 4-delige televisieserie volgt Discovery Defensiepersoneel dat betrokken is bij de strijd tegen het coronavirus. De 1e aflevering is vandaag te zien om 20:30 uur.

Defensie werkt achter de schermen om Nederland te helpen waar nodig. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk en wat komt er bij kijken om die inzet in goede banen te leiden? De serie neemt de kijker mee in de hectiek waarmee militairen in het coronatijdperk worden geconfronteerd.

In het Crisis Actie Team in Den Haag wordt besloten over de inzet. Opdrachten worden doorgezet naar het operationeel commandocentrum in Amersfoort. Vandaaruit stuurt de landmacht eenheden aan die aan de slag gaan. Of het nu gaat om het transport van beademingsapparatuur, de herverdeling van patiënten over ziekenhuizen, het inrichten van zorghotels voor coronapatiënten of de inzet van militaire artsen en verpleegkundigen. Denk bijvoorbeeld ook aan het op militair terrein onderdak bieden aan vreemdelingen.

‘Nederland strijdt tegen corona’ is tot en met zondag 11 mei te zien op Discovery.