Defensie geeft 12.000 kilo levensmiddelen aan stichting Carabic in Amsterdam

Defensie heeft vandaag 22 pallets aan levensmiddelen aan Stichting Carabic in Amsterdam gegeven. Het gaat om ongeveer 12.000 kilo. De lading bevat onder meer muesli, zuivelproducten, koffie, thee, sauzen, havermout, sappen, kaas en diverse soorten zoet broodbeleg.

Militairen laden een pallet met dozen uit een vrachtwagen.
Levensmiddelen voor stichting Carabic in Amsterdam.

De producten waren eigenlijk bedoeld voor militairen die voor een oefening naar Duitsland zouden gaan. Dat ging niet door vanwege het COVID-19-virus. Defensie schonk de goederen op basis van maatschappelijke dienstverlening nu aan de non-profitorganisatie. De stichting Carabic richt zich op het verbinden van vrouwen uit Arabische en Caribische culturen in de Nederlandse samenleving. De stichting helpt verder zwakkere mensen in Amsterdam en voorziet ze indien nodig van voedsel. Leila Azzam van Carabic is Defensie meer dan dankbaar. “Geweldig! Echt geweldig, helemaal top. Ik ben zo trots op Defensie en dankbaar dat deze organisatie dit bijdraagt”, riep ze uit.

Vanuit het militaire complex Bathmen bij Deventer zijn de producten naar Amsterdam gebracht. Ook het transport nam Defensie voor zijn rekening.

Militair met dozen op pallets in een vrachtwagen.
Totaal 12.000 kilo.

Al bijna 30.000 kilo

Defensie schonk afgelopen weken al vaker grote partijen levensmiddelen, over vanwege gecancelde oefeningen. Zo ging er 24 maart meer dan 10.000 kilo vooral verse etenswaren, naar voedselbanken in Arnhem, Groningen en Tilburg. De pakketten waren oorspronkelijk bedoeld voor militairen die op oefening in Duitsland zouden gaan. Op 17 april voorzag Defensie voedselbanken in Noord-Nederland van zo’n 6.000 kilo aan houdbare en diepgevroren producten. Ze waren bedoeld voor militairen die een jungletraining in Belize zouden volgen. Daar komt nu dus 12.000 kilo bij voor Stichting Carabic.