Militaire verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag in verpleeghuizen

Militaire verpleegkundigen en verzorgenden zijn vandaag in verpleeghuizen in Amsterdam en Amstelveen aan de slag gegaan. Met hun medische kennis helpen ze onder anderen dementerenden, COVID-19 patiënten en mensen die na een ongeluk of aandoening in revalidatietraject zitten.

In totaal 27 militairen zijn ingezet in zorginstellingen op 11 locaties waar honderden hulpbehoevenden wonen of verblijven.

De instellingen hadden behoefte aan extra professionele zorg, hulp bij het stroomlijnen van processen en ondersteuning bij medische zorgdiscipline. Hulp vanuit Defensie zorgde dan ook voor een perfecte match.

De militairen bieden de helpende hand omdat veel eigen personeel in de instellingen door ziekte is uitgevallen. De verpleeghuizen kunnen in elk geval tot en met 8 mei op de steun van Defensie rekenen.