Zr.Ms. Dolfijn breekt reis af vanwege corona

Onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn breekt haar reis nabij Schotland af omdat een aantal van de 58 bemanningsleden het COVID-19-virus heeft of had. Gisteren zijn 15 militairen met milde griepverschijnselen getest om vast te stellen of zij als gevolg van het virus antistoffen hebben aangemaakt. Dat bleek bij 8 van hen het geval.

De onderzeeboot vaart momenteel van Schotland naar Den Helder en komt daar eind deze week aan. Dat is 2 weken eerder dan verwacht. De bemanning gaat in quarantaine om verdere besmetting te voorkomen.

Binnen 48 uur moet nader onderzoek uitwijzen of de militairen die zijn getest het virus nog steeds hebben. Gisteren was er 1 persoon met koorts en hoestklachten. Eerder vertoonden andere bemanningsleden ook dergelijke verschijnselen.

De militairen maken het verder goed. De bemanning is er rustig onder.