Webinar COVID-19 voor zorgprofessionals (update: volgeboekt)

UPDATE 24 maart: het webinar is inmiddels volgeboekt. U kunt helaas niet meer deelnemen. Achteraf terugkijken kan wel, via www.expertisecentrummggz.nl.

Zorgprofessionals kunnen dinsdag een gratis webinar van Defensie volgen met adviezen voor hun mentale gezondheid in deze tijd van COVID-19. Het webinar vanuit de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg start om 20.00 uur.

Vergroot afbeelding Militairen dragen brancard naar transporthelikopter.
Militaire zorgprofessionals zijn getraind in werken onder grote druk in operationele druk. Op de foto oefening van medische evacuatie per helikopter in Fort Hood (augustus 2019).

Bij Defensie is veel kennis in huis om onder grote druk zorg te verlenen. Hoe zorg je ervoor langdurig inzetbaar te blijven om voor patiënten en je gezin te zorgen? Hoe ga je ermee om als misschien onvoldoende middelen beschikbaar zijn om alle patiënten te helpen? Hoe ga je als leidinggevende en bedrijfsopvangteam om met de situatie? Het zijn vragen waar zorgprofessionals juist in deze periode tegenaan lopen.

Na een korte presentatie met adviezen gaat Charles Groenhuijsen in gesprek met militaire zorgprofessionals: een traumachirurg, een IC/SEH-verpleegkundige, een psychiater en een psycholoog. Het gaat over langdurig onder grote druk zorg verlenen onder operationele omstandigheden. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de sprekers.

Inschrijven webinar

Inschrijven kan via https://www.onlineseminar.nl/ministerievandefensie/webinar/31086/covid-19-webinar-van-defensie-voor-zorgprofessionals/#watch-player.

Achteraf terugkijken

Het webinar na afloop kijken kan ook, via www.expertisecentrummggz.nl.

Tips en adviezen

Download alvast de flyer met tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.