Marine vindt lichamen in wrak garnalenkotter uit Urk (update)

Duikers van de Koninklijke Marine hebben 2 lichamen gevonden in de gezonken garnalenkotter Lummetje uit Urk. De stoffelijke overschotten zijn nog niet geïdentificeerd. Waarschijnlijk gaat het om beide vissers die sinds donderdag werden vermist nadat hun schip verging.

Zr.Ms. Makkum.
Zr.Ms. Makkum.

De Kustwacht zette direct een zoekactie op touw. Ook mijnenjager Zr.Ms. Makkum nam daar deel aan. 

Gisteren vond het marineschip de kotter met behulp van sonarapparatuur. Het wrak ligt op minimaal 12 meter diep op ongeveer 7 kilometer van Texel. Vanwege het slechte weer was het voor de duikers eerder niet mogelijk het wrak te bereiken. Vandaag lukte dat wel.

Update

Identificatie heeft uitgewezen dat het inderdaad beide vermiste vissers betreft. Het gaat om een 27-jarige en een 41-jarige man uit Urk.