Landmacht beschikt nu overal over wifi

Het draadloos internet begint stukje bij beetje gemeengoed te worden binnen de krijgsmacht. De landmacht beschikt inmiddels op 55 locaties over wifi. De Oranjekazerne in Schaarsbergen is hier als laatste plek van voorzien. Staatssecretaris Barbara Visser wist te melden dat er nu 770 gebouwen wifi-gedekt zijn en het netwerk een oppervlakte beslaat van 1 miljoen m2.

Visser zei dit vandaag bij de afronding van het draadloos internetproject bij de landmacht.
Het was een wens van de medewerkers om overal binnen Defensie te kunnen beschikken over draadloos internet.

Staatsecretaris Barbara Visser knipt een kabel door.
Staatsecretaris Barbara Visser knipt een internetkabel door. Die zijn overbodig dankzij draadloos internet.

Vrije tijd nuttig invullen

Wat Visser betreft kunnen de ‘binnenslapers’ met de beschikking over draadloos internet hun vrije tijd op een aangename en nuttige manier invullen. Ook biedt het de mogelijkheid beter contact te houden met het thuisfront. Draadloos internet maakt het werk sneller, efficiënter en beter. Bovendien komen de lesomgevingen steeds meer online te staan, waardoor een goed werkend internet een belangrijke randvoorwaarde is.

Visser ging ook in op de gemaakte vorderingen om koperkabels te vervangen voor glasvezel. “Hier in Schaarsbergen is dit inmiddels afgerond. Op andere locaties wordt hard gewerkt om dit ook voor elkaar te krijgen.”

De staatssecretaris zei ervan overtuigd te zijn dat binnen afzienbare tijd de hele organisatie is voorzien van draadloos internet. Maar ook van glasvezelkabels én een optimale mobiele dekking van de telefonie.