Drugsonderzoek op Zr. Ms. Johan de Witt (update)

De Koninklijke Marechaussee doorzoekt vandaag Zr. Ms. Johan de Witt vanwege een drugsonderzoek. Dat gebeurt in Den Helder onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het marineschip keerde gisteren terug uit het Caribisch gebied.

Op zee varende Zr. Ms. Johan de Witt met daarboven een NH90-boordhelikopter.

Archieffoto: op zee varende Zr. Ms. Johan de Witt met daarboven een NH90-boordhelikopter.

Aan boord van het schip werd vorige maand een Nederlandse militair aangehouden. Hij had 11 kilo drugs in zijn rugzak. De militair werd van Curaçao overgebracht naar Nederland en zit nog in voorarrest.

3 helikopters aan boord van het schip zijn gisteren doorzocht. Ook de bemanning werd gecontroleerd bij het van boord gaan. Daarbij is niets aangetroffen.

De douane assisteert de marechaussee met personeel en drugshonden.

Update: maandag 28 oktober

Het gecombineerde zoekteam van de marechaussee en douane heeft dit weekend drugs gevonden aan boord van de Johan de Witt. Het gaat om ongeveer 11 kilo vermoedelijk cocaïne. Het zat verstopt in pakketten. Na de aanhouding van de militair op 24 september waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren.