Volleyballers verrassen op Wereldspelen (video)

De Nederlandse volleyballers hebben op de Militaire Wereldspelen in Wuhan voor een verrassing gezorgd. Na nederlagen tegen Pakistan, Zuid-Korea en Iran en een verloren 1e set, stuurde Oranje in een zinderende pot het veel sterker ingeschatte Canada met 3-1 naar huis.

Militairen in volleybalveld.

Jelle den Otter (blauw shirt) in de aanval.

“De kracht van het collectief bezorgde ons de winst”, analyseerde trainer-coach wachtmeester 1 Jordan Weggelaar na afloop. De 3-1 had in zijn ogen extra glans, omdat op de valreep van het vertrek naar China een aantal (sleutel)spelers geblesseerd afhaakte. “Dat was een aderlating.” Komt bij dat Canada in zijn eerste wedstrijden in de poule in tegenstelling tot ons land prima resultaten boekte.

Video: Nederlandse volleyballers in actie tegen Canada

Militaire Wereldspelen in China: volleybal

Sporters in oranje outfit op tribune.

Sporters van de Nederlandse ploeg in Wuhan moedigde de volleyballers hartstochtelijk aan.

Veel beleving

Weggelaar, reservist bij de marechaussee: “Iedereen dacht dat we geen kans maakten. Individueel zijn de meeste Canadese volleyballers beter dan wij. Er was in ons team echter veel beleving. Iedereen voelde zich comfortabel. Daarnaast was ons krijgsplan niet al te ingewikkeld en onderschatte Canada ons misschien. De zege belooft wat voor de rest van het toernooi. Het niveau van onze tegenstanders is veel hoger dan in Nederland. Maar we gaan de strijd aan.”

Volleyballers in het veld.

Naar mate de wedstrijd vorderde ging Oranje steeds beter spelen.

In de tang

Ook speler sergeant 1 Gijs Frijters (landmacht) was na afloop één bonk vreugde. “We hebben veel energie in deze wedstrijd gestoken. We wisten dat alles moest kloppen om van Canada te winnen. Met kneiterhard werken konden we het verschil maken. Op een gegeven moment kregen we ze inderdaad in de tang en roken onze kans. Nu verder. We zijn helemaal 'on fire'.”

Setstanden Canada-Nederland: 26-24, 23-25, 21-25, 20-25.

Het laatste nieuws: Nederland heeft het succes tegen Canada geen vervolg kunnen geven. Een paar uur terug is met 3-0 van Brazilië verloren via de setstanden 25-12, 25-14, 25-11. Oranje speelt zaterdag om de 7e en 8e plaats. Tegenstander nog onbekend.