Marine redt vissers in Caribisch gebied

De Koninklijke Marine heeft in het Caribisch gebied 2 vissers gered. Ze dobberden al 18 dagen rond met hun vaartuig. Een Dash 8-patrouillevliegtuig van de Kustwacht ontdekte het duo gisteravond. Daarna werd Zr.Ms. Groningen gealarmeerd.

Een NH90 redt 2 vissers.
De NH90-helikopter, aan boord van Zr.Ms. Groningen, redt 2 vissers.

Het marineschip zette de NH90-boordhelikopter in om beide mannen van hun vaartuig te halen en in Aruba aan land te brengen.

Beide vissers waren 7 juli vanuit St. Lucia de zee opgegaan, maar keerden niet terug. Sindsdien stonden ze als vermist gemeld. Uiteindelijk bleek dat de mannen op zee waren verdwaald. Aan boord hadden ze alleen een kompas en geen GPS.

Kleine houten boot met de in nood verkerende vissers.
De in nood verkerende vissers.

De Groningen is momenteel ingezet als stationsschip in het Caribisch gebied. Het voert er kustwachttaken uit, zoals drugsbestrijding en reddingsoperaties. Daarnaast is het schip beschikbaar voor het verlenen van noodhulp.