Militairen geven weer visitekaartje af tijdens Vierdaagse

De moeder der wandeltochten zit er weer bijna op. Van de binnen- en buitenlandse militairen liepen er deze Vierdaagse 4.439 met 10 kilo bepakking in detachementsverband.

Uitreiking beker, militairen staan opgesteld op de achtergrond.

Het beste landmachtdetachement geëerd met een vaantje.

Traditiegetrouw werden de Nederlandse militaire groepen die het beste visitekaartje hadden afgegeven, op onder meer uiterlijk voorkomen en geoefendheid, geëerd. Dat gebeurde met een vaantje.

Namens de landmacht wist de Bevoorradingscompagnie van 11 Luchtmobiele Brigade dat dit jaar binnen te halen. Bij de marine won het detachement Mixed Units en bij de luchtmacht streek Main support base Vliegbasis Woensdrecht de eer op.

Militair feliciteert andere militair.

Felicitaties van brigadegeneraal Dubbeldam bij het passeren van de eindstreep.

Bij het Defensie Ondersteuningscommando bleek het 3e detachement van de Koninklijke Militaire Academie het best te hebben gepresteerd. De Koninklijke Marechaussee liep, na enige jaren van afwezigheid, weer met 1 detachement mee.

Nadat de vaantjes in ontvangst waren genomen, evenals de Vierdaagsekruisjes, begon de feestelijke intocht in Nijmegen op de ‘Via Gladiola’. 

Staatssecretaris geeft gladiool aan militair.

Staatsecretaris Visser geeft op de eindstreep een gladiool aan generaal-majoor Jack van Maaswaal, tot voor kort SACEUR Representative bij d NAVO.

Warm onthaal

Daar worden de militairen momenteel niet alleen warm onthaald door Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer. Ook minister Ank Bijleveld-Schouten en staatssecretaris Barbara Visser waren naar Nijmegen gereisd om de dienaren van het land te huldigen met gladiolen.