F-35 naar de Luchtmachtdagen

Nederlandse F-35's komen naar de Luchtmachtdagen. Zojuist zijn vanaf de Amerikaanse oostkust 2 gevechtstoestellen (de F001 en de F008) opgestegen. Met behulp van een KDC-10-tankervliegtuig steken ze de Atlantische Oceaan over om in de loop van de avond in Nederland te arriveren.

Vergroot afbeelding Een Nederlandse F-35 op een vliegbasis in de Verenigde Staten.
Een Nederlandse F-35.

De gevechtstoestellen zijn vanaf morgen te bewonderen op de Luchtmachtdagen. Die vinden plaats op Vliegbasis Volkel. Overigens was de hele operatie bijna in het water gevallen door een pechgeval met de Nederlandse KDC-10-tanker. Een dag uitstel bleek echter genoeg om het probleem te verhelpen. Het meevliegende tankertoestel voorziet de F-35’s iedere 2.000 kilometer van kerosine.

Volg de Luchtmachtdagen live

Kunt u niet naar Vliegbasis Volkel komen maar wilt u de Luchtmachtdagen wel meemaken? De vliegshow is op 14 en 15 juni live te volgen via het YouTube-kanaal van Defensie

Wie wel naar de Luchtmachtdagen gaat, kan dat prima met het openbaar vervoer doen. Een treinkaartje van elk treinstation naar station Oss kost € 16, inclusief vervoer per pendelbus naar de vliegbasis.