Erkenning en waardering voor veteraan met handboek Veteranen

Het nam 4 jaar in beslag. Hoofdstukken werden geschreven en herschreven, maar vandaag was hij er dan: het handboek Veteranen. Het 1e exemplaar was voor minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten. Ze kreeg het tijdens het symposium 'de trotse veteraan' bij De Basis in Doorn. Dat was georganiseerd vanwege het 30-jarige bestaan van het Veteranen Platform.

Cover Handboek Veteranen.
Cover handboek Veteranen.

“Als ik kijk naar de dikte… bijna 600 pagina’s, het aantal auteurs en het dunne papier… dan heeft het toch wel iets weg van dat andere standaardwerk: de Bijbel. Deze ‘veteranenbijbel’ bevat een grote diversiteit aan onderwerpen die veteranen met elkaar bindt”, dat zei Bijleveld, bewonderend kijkend naar het nieuwe boek. Ze noemde het een bron van inspiratie voor bijvoorbeeld beleidsmakers, politici en het onderwijs.

Volgens Bijleveld is het belangrijk te zorgen dat de uitvoering van het veteranenbeleid toekomstbestendig is. Wat haar betreft verdienen veteranen het, dat er blijvend wordt gekeken naar hoe de zorg en aandacht voor hen valt te verbeteren.

Het boek in handen van Ank
Erwin Muller overhandigt, als een van de initiatiefnemers van het boek, het 1e exemplaar aan Bijleveld.

Wetenschappelijke kennis

Het handboek Veteranen is een uitgave van Kluwer en behoort tot de serie Handboeken Veiligheid. Eerder verschenen onder meer Krijgsmacht, Terrorisme, Brandweer.

In het handboek Veteranen staat de veteraan centraal en is voor deze doelgroep een mooie vorm van erkenning en waardering. In de uitgave wordt bestaande wetenschappelijke en praktijkgerichte kennis over veteranen en veteranenbeleid bij elkaar gebracht.

Vanaf 16 mei is het boek verkrijgbaar: ISBN 9789013142280. Prijs: € 75.