Landmachtmilitair loopt van D-Day-stranden naar Arnhem

Landmachtsergeant Emiel Garstenveld liep de afgelopen weken 600 kilometer. Hij marcheerde van de invasiestranden in Normandië naar Nederland en passeerde vrijdag 19 april de Nederlandse grens. Morgenavond arriveert hij bij de John Frostbrug in Arnhem. Met zijn tocht wil Garstenveld aandacht vragen voor het offer dat velen brachten voor onze vrijheid.

Man bij grensbord Nederland.
Landmachtsergeant Emiel Garstenveld passeerde vrijdag 19 april de Nederlandse grens.

Op zijn voettocht deed hij verschillende gedenkplaatsen en oorlogskerkhoven aan en hield 2 maal een herdenkingsceremonie. De 1e was in Normandië, de 2e in het Belgische Ieper.

Een derde en laatste herdenkingsceremonie is morgen op de John Frostbrug. Hij komt er in de middag aan en staat er dan even stil. Tijdens dodenherdenking legt hij een krans in zijn woonplaats.

Wandelende militair in open landschap.
Garstenveld liep de afgelopen weken 600 kilometer van de invasiestranden in Normandië naar Nederland.

Stichting Hulphond

Garstenveld zamelde met zijn tocht geld in voor stichting Hulphond. Kameraden van zijn eenheid, marechaussees en luchtmachtmilitairen vergezelden hem tijdens delen van zijn tocht. Iedereen die meeliep doneerde geld: bij elkaar zo'n 1.000 euro. De stichting leidt hulphonden op voor veteranen met PTSS. De honden helpen nachtmerries, herbelevingen en stress te beperken.

CIS-Battalion

Garstenveld, werkzaam bij het Communication & Information Systems Battalion (CIS-Battalion) uit Eibergen, begon zijn tocht op 1 april. Het Communication and Information Systems Battalion uit Eibergen maakt deel uit van het 1e Duits-Nederlands Legerkorps in Münster.