Keuken Korporaal Van Oudheusdenkazerne voorlopig gesloten

De keuken van de Korporaal van Oudheusden Kazerne (KVOK) in Hilversum mag tot nader order niet gebruikt worden. Onvolledige verbranding bij gasgestookte keukenapparatuur veroorzaakte een te hoge gaswaarde. De voedselveiligheid is niet in het geding geweest.

De keuken is proactief gesloten voor de veiligheid van het keukenpersoneel. De  onvolkomenheden zijn op eigen verzoek door deskundigen beoordeeld en bevestigd. De meting volgde op de melding van gasgeur.

Wel eten

Mensen kunnen wel blijven eten op de locatie dankzij samenwerking met Defensielocaties in de omgeving. De betrokkenen zijn hier deze ochtend over geïnformeerd.

No regret-locatie

De KVOK is een zogenoemde no regret-locatie. Over deze locaties is onlangs besloten ze alsnog open te houden. Er is de laatste jaren dus niet meer geïnvesteerd in apparatuur en onderhoud op deze locaties. De komende dagen volgt nader onderzoek en op basis daarvan wordt een herstelplan geschreven.