Pieter van Vollenhoven bevorderd tot commodore

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven heeft sinds vandaag een generaalsrang. Hij is bevorderd tot commodore titulair. Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt en Chef Militaire Huis schout-bij-nacht Ludger Brummelaar voorzagen Van Vollenhoven van de nieuwe onderscheidingstekens.

Van Vollenhoven werkte in 1966 als dienstplichtige bij de destijds zogeheten Juridische Afdeling Staf Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten in Den Haag. In 1967 volgde hij op Vliegbasis Gilze-Rijen de vliegopleiding. Na een succesvolle afronding ontving hij het Klein Militair Brevet. Een jaar later werd hij benoemd tot reserveofficier vlieger bij het 300 Squadron op Vliegbasis Deelen.

Sinds 2005 was Van Vollenhoven reserve kolonel van de Koninklijke Luchtmacht. Ook is hij adjudant in buitengewone dienst van Zijne Majesteit de Koning.