AIVD en MIVD verwelkomen Frans initiatief voor Intelligence College in Europe

In Parijs is het Intelligence College in Europe opgericht. Dit gebeurde gisteren in aanwezigheid van talrijke academici, hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van Europese inlichtingendiensten, onder wie directeur-generaal Dick Schoof van de AIVD en MIVD-directeur generaal-majoor Onno Eichelsheim. De Franse president Emmanuel Macron sloot de bijeenkomst af met een speech.

MIVD-directeur generaal-majoor Onno Eichelsheim.

MIVD-directeur generaal-majoor Onno Eichelsheim was een van de gasten bij de oprichting van het Intelligence College in Europe

Het idee voor het Intelligence College in Europe kwam overigens ook van Macron. Hij opperde dit in 2017, tijdens een toespraak aan de Parijse universiteit Sorbonne. Hij sprak daar over Europa en het belang van grensoverschrijdende samenwerking.

Het College heeft als doel de academische wereld, Europese beleidsmakers en de inlichtingenwereld met elkaar te verbinden. De AIVD en MIVD hechten grote waarde aan internationale samenwerking.