Militairen gewond bij ongeval Duitsland

Een Nederlands Fennek-verkenningsvoertuig is vanochtend in botsing gekomen met een Duits Unimog-voertuig. 1 van de 3 inzittenden van de Fennek raakte dusdanig gewond dat hij per traumahelikopter is afgevoerd. Van de 3 inzittenden van het Duitse voertuig raakte er ook 1 zwaargewond. De families zijn inmiddels geïnformeerd.

Fennek in het gras met 2 verkenners.

Archieffoto van een Fennek.

Na het ongeval kwamen Duitse en Nederlandse hulpdiensten in actie. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. 

Het ongeval gebeurde tijdens een oefening op het Duitse oefenterrein Bergen-Hohne bij Hannover. Onder meer een eenheid van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte neemt daar deel aan de schietoefening SOB/SOMS.

De Unimog is een kleine terreinvrachtwagen, in gebruik bij Duits personeel van het schiet- en oefengebied.