Defensie zoekt technici voor vrede en veiligheid

‘Is onze technologie bij jou in juiste handen?’ Met een indrukwekkende commercial lanceerde Defensie gisteren de nieuwste wervingscampagne voor technici. In 50 seconden worden de voordelen én de gevaren van de zich razendsnel ontwikkelende (defensie)technologie duidelijk. En daarmee ook het belang van integere technici voor vrede en veiligheid.

MARSOF-operators met de quatro goggles voor panorama night vision.
MARSOF-operators met de quatro goggles voor panorama night vision.

In toenemende mate wordt de wereld beheerst door verregaande technologisering en digitalisering. Deze ontwikkeling biedt grote voordelen, maar heeft ook een gevaarlijke kant. Conflicten worden niet meer alleen op het land, op het water of in de lucht gevoerd. Ook in de digitale en door technologie gedomineerde wereld moet Defensie beschermen wat ons dierbaar is.

Filmtrailer

De clip houdt het midden tussen een spannende filmtrailer en een  gamecommercial. Hij laat zien dat technologie alleen in de juiste handen de mens dient en vrede en veiligheid brengt. Het werk aan vrede en veiligheid is in toenemende mate een technologische uitdaging.

High tech

Defensie ontwikkelt zich zodoende tot een high tech bedrijf en zoekt zoveel mogelijk bevlogen techneuten. Zij gaan zich bezig houden met zaken als robotic warfare, onbemande cargodrones, quadro goggles voor panorama night vision, de observatiedrone Black Hornet en de zogenoemde tactische throwbot Milsenz.

De campagne is de komende weken te zien op tv, online en in de bioscoop. In het Deflab van wervingssite werkenbijdefensie.nl is meer informatie te vinden over de rol van technologie bij Defensie.