Interventieteam bestrijdt onvrede over kleding, werkplek en legering

Binnen Defensie is veel onvrede over bijvoorbeeld uitrusting, werkplek en legering. Daarom startte vandaag het Interventieteam Defensie. Militairen en burgerpersoneel kunnen bij dit team terecht met hun zorgen, vragen en problemen. Het team gaat vervolgens op zoek naar antwoorden en snelle oplossingen.

Defensie komt met dit interventieteam omdat problemen nu vaak lang blijven steken in complexe processen of bureaucratie. Of omdat er onduidelijkheid bestaat over de afhandeling. Ook verbeteringen die met het extra budget voor de krijgsmacht mogelijk zijn, laten vaak lang op zich wachten. Dit zorgde er al enkele keren voor dat Defensiepersoneel als noodgreep de stap naar de media of advocaat maakte.

Discreet

Defensie wil duidelijk en eerlijk communiceren met haar personeel. Daarom worden alle vragen en antwoorden intern gepubliceerd. Dit gebeurt uiteraard discreet en zonder dat iemands naam zichtbaar is. Zo worden collega’s die met vergelijkbare vragen zitten, ook geïnformeerd. Omdat het vaak om maatwerk gaat, kan het team anonieme meldingen niet in behandeling nemen.

Het Interventieteam Defensie kan ingrijpen waar dat nodig is, en antwoordt via de bestaande lijnen. Dus via de commandant zodat de standaard manier van werken weer de norm wordt. Het Interventieteam neemt daarna ook nog rechtstreeks contact op met de vrager.

Kleding, werk en legering

Het interventieteam Defensie richt zich met name op de persoonlijke uitrusting van militairen en de werkplek en legering.

Voor onderwerpen zoals arbeidsvoorwaarden, chroom-6 of integriteitsmeldingen heeft Defensie andere ingangen voor haar personeel. Het team kan er wel voor zorgen dat de vraag op het juiste adres terecht komt.