Chinook opnieuw ingezet voor brandbestrijding (update 2)

Voor de 3e keer deze week is een Chinook-transporthelikopter vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen ingezet voor een brand.  Dit keer staat een deel van het Noord-Brabantse natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in de fik. De luchtmachthelikopter is daar zojuist gearriveerd.

De helikopter is in staat met een zogenoemde bambi bucket zo’n 10.000 liter water per keer op de vlammenzee uit te storten. Daarnaast kan de Chinook op plekken komen die voor de brandweer moeilijk of niet bereikbaar zijn.

Chinook stijgt op van Vliegbasis Woensdrecht.
Archief: Een Chinook.

UPDATE 20.30 uur: De Chinook heeft al diverse malen grote hoeveelheden water uitgestort over 3 brandhaarden. Inmiddels is ook een 2e Chinook ingezet. De toestellen halen het water uit de Roeivijver, een recreatieplas zuid van Drunen. De heli's blijven voorlopig blussen.  

UPDATE 21.30 uur: De Chinooks stoppen het bluswerk voor vanavond. Met de bambi bucket hebben de toestellen totaal 35 keer water op het vuur gestort. De heli's keren straks terug naar Vliegbasis Gilze-Rijen. De brand is onder controle. De brandweer bewaakt het gebied vannacht en blust waar nodig.