Defensie en NEMO Science Museum willen aandacht jeugd voor wetenschap en technologie

NEMO Science Museum en Defensie willen de interesse van jongeren voor wetenschap en technologie al op jonge leeftijd aanwakkeren. Sinds gisteren is tussen beide partijen een meerjarig partnerschap van kracht.

 “NEMO is verheugd dat Defensie, een partner met veel technologische kennis en kunde, zich aan NEMO verbindt”, zo liet directeur-bestuurder Michiel Buchel van het museum eerder weten. “Via dit partnership steunen ze de activiteiten binnen en buiten het museum.”

Volgens Buchel komen jongeren zo in aanraking met de veelzijdigheid van technologie en technische beroepen.

Defensie en NEMO werkten al eerder samen. Zo was Defensie logistiek partner bij de CanSat competitie, een uitdagend project voor havo en vwo scholieren. De bedoeling was zelf een satelliet te maken, niet groter dan een frisdrankblikje.

Volgens hoofd Recruitment luitenant-kolonel Stefan Nommensen is het voor Defensie belangrijk dat jeugd al jong wordt geënthousiasmeerd voor techniek. "Bij Defensie speelt techniek een steeds grotere rol. Immers, geen vrede en veiligheid zonder techniek.”