Weer even contact met thuis(front)

Even was er zaterdag contact tussen thuisfront en uitgezonden militairen. Het gebeurde in Hart van Holland in Nijkerk tijdens het evenement 'We@Home'. Daarop kwamen meer dan 1.000 familieleden, vrienden en bekenden van uitgezonden Defensiemedewerkers af. Doel van de dag was met lotgenoten in contact komen om verhalen en ervaringen te delen.

Man interviewt militair.

Tom Herlaar interviewt luitenant-generaal Martin Wijnen.

EO-presentator Tom Herlaar opende de bijeenkomst door Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen te interviewen. Via videoteleconferencing werd contact gelegd met de eFP-missie in Litouwen, Zr.Ms. Karel Doorman op de Middellandse Zee (terugkomend uit Operatie Sea Guardian) en met Minusma in Gao in Mali.

Activiteiten

Het thuisfront werd een leuke dag aangeboden met tal van activiteiten: een kinderkermis, Serious Gaming, de flightsimulator van de F-16 en de F-35, optredens van Brace (inclusief een workshop zingen met de kinderen) en Thomas Berge, Eef van Akker met het Dansorkest van de Marinierskapel en een optreden van First Showband. Tal van stands boden lekkere hapjes aan.

De dag was mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers. De thuisfrontorganisatie kijkt daarom met genoegen terug op een bijzonder geslaagd evenement.

Video: Thuisfrontcontactdag We@home

Thuisfrontcontactdag We@home