Mariniers trainen lokale special forces in Afrika

Special operations forces van het Korps Mariniers trainden de afgelopen maand in het Afrikaanse Dakar 45 Senegalese elitecollega's.

De opleiding in de relatief veilige en enorm drukke havenstad is onderdeel van de oefening Flintlock. Die wordt al 12 jaar lang door de Amerikanen geleid. Nederland levert sinds 2007 een bijdrage. Met nog 26 andere landen worden Afrikaanse partnerlanden weerbaarder gemaakt tegen regionale dreigingen, zoals extremisme, mensen-, wapen- en drugssmokkel.

Verdiepende, maritieme kennis

Dit jaar moesten de special operations forces van het Korps Mariniers (NLMARSOF)  aan de slag met de 45 militairen van de Forces Spéciales de la marine Sénégalaise. Deze club is al basis opgeleid door de Fransen en nu op zoek naar verdiepende, maritieme kennis. En laat MARSOF daar nu heer en meester in zijn.

“We kunnen ze in een paar weken niet alles leren, maar ze krijgen wel een impuls. Er zijn procedures en technieken geboden en we hopen dat ze het zelf blijven herhalen”, reageert commandant kapitein der mariniers JP.