Reizende banenwinkel Defensie doet Utrecht aan

De reizende Defensie Brandstore is in Utrecht aangekomen. Na een afdaling door mariniers heette de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, Defensie van harte welkom in Utrecht. "Ik hoop dat veel mensen binnenstappen en een toekomst bij Defensie tegemoet gaan. Veiligheid is ons grootste goed", zei hij.

Utrechtse burgemeester met militair.

Burgemeester Jan van Zanen was bij de opening van de Brandstore in Utrecht.

Hoofd Recruitment luitenant-kolonel Stefan Nommensen benadrukte het belang van de banenwinkel: "Met de brandstore gaan we naar de mensen toe. Het is heel laagdrempelig. Dat is hard nodig, want Defensie zoekt veel nieuwe mensen."

Veel activiteiten

De komende weken zijn er veel activiteiten in de Brandstore aan de Voor Clarenburg 10-12 in Utrecht. Bezoekers kunnen meedoen aan citytours met bepakking inclusief navigatietechnieken. Voorts komen er techniek-, ICT-, logistieke en medische dagen en ladies-only-events. Kijk voor het complete programma op werkenbijdefensie.nl/brandstore.

De Brandstore deed al eerder Amsterdam en Groningen aan. In totaal kwamen daar 2.700 belangstellenden langs, waarvan er 900 aangaven bij Defensie te willen werken.

De tijdelijke Defensiewinkel in Utrecht is dagelijks geopend tijdens winkeluren en op donderdagavond tot 21.00 uur. Eerste Paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag is de winkel gesloten.

De Brandstore blijft tot 7 mei in Utrecht. Daarna verhuist hij nog naar Eindhoven en Nijmegen.