Nieuwe lichting mariniers klaar voor echte werk

Met zware bepakking legden ze in 5 dagen 120 kilometer te voet af. En als ‘kers op de taart’ een speedmars van 25 kilometer. Die leidde vandaag naar de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Na een loodzware eindoefening mochten 41 aspirant-mariniers daar eindelijk de felbegeerde baret opzetten.

Mariniers zetten baret op na eindoefening.

Moe maar voldaan: eindelijk de felbegeerde baret.

Dat gebeurde onder luid applaus van vrienden en familie. Met de baretuitreiking eindigde de 24 weken durende opleiding van de mannen. Hun discipline en doorzettingsvermogen werden tot het uiterste op de proef gesteld.

Grensverleggend

Het slotstuk vormde de grensverleggende eindoefening van afgelopen week. Daarin werden alle fysieke, militaire en tactische vaardigheden nog een keer in de praktijk gebracht. Van speedmarsen, kaart- en kompasoefeningen tot tactische verplaatsingen en het uitvoeren van (amfibische) aanvallen.  

Marinier abseilt naar beneden vanaf De Hef.

Tokkelen vanaf brug De Hef in Rotterdam.

Lange rij marcherende mariniers.

In speedmars naar de eindstreep.

Maritiem-expeditionair

Het Korps Mariniers is snel inzetbaar en veelzijdig. Het is gespecialiseerd in het uitvoeren van maritiem-expeditionaire operaties met lichte amfibische infanterie-eenheden. De zeesoldaten zijn voor langere tijd inzetbaar, onder alle klimatologische omstandigheden.