Beschermvrouw Bronbeek prinses Beatrix krijgt plekje in museum

Een beeltenis van prinses Beatrix siert sinds gisteren het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Het 155 jarige bestaan van de instelling, bleek een mooi moment voor de onthulling van de plaquette met de beschermvrouw van Bronbeek. Kunstenaar Jan Willem Baron van Oldeneel tot Oldenzeel maakte het object.

Het militaire tehuis is in 1863 gesticht door Koning Willem III. Van hem staat er dan ook een buste in het pand.

Het onderkomen biedt ouderenzorg aan (oud) militairen (veteranen) van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijke Nederlands Indisch Leger (KNIL). Op het landgoed staat ook een museum.

Marco Kroon schudt hand veteraan in Bronbeek.

Militaire Willems-Ordedrager Marco Kroon in Bronbeek.

Nog tot 1 juli

Het museum biedt de bezoeker momenteel de tentoonstelling: Verlangen. Vrijheid. Kameraadschap. Een ontmoeting met veteranen. De expositie, die Militaire Willems-Ordedrager majoor Marco Kroon vorige maand opende, is nog tot 1 juli te zien.