Aftrap nieuw voedingsconcept bij heropening revalidatie-restaurant

"Voeding op maat. Dat moet de norm worden bij Defensie, want voor een zware oefening heb je immers andere voeding nodig dan op een kantoorlocatie." Dat zei plaatsvervangend commandant Defensie Ondersteuningscommando schout-bij-nacht Frank Foreman nadat hij met een groot koksmes een lint doorsneed. Zo opende hij vandaag het geheel verbouwde restaurant van het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn.

Het centrum en de Defensiecateraar Paresto sloegen de handen ineen. Wat Foreman betreft met een uitstekend resultaat. "Ondersteunen is onze missie. Ook bij het doorontwikkelen van voedingsconcepten, onder de noemer 'Geeft (Kr)acht'. Dit sluit naadloos aan bij goed werkgeverschap en vooral bij verbeterde inzetbaarheid. Wij ondersteunen bij het maken van keuzes. In dit geval bij keuzes die helpen bij herstel."

Geeft Kracht

Paresto serveert vanaf vandaag 'voeding op maat' in het MRC. Achterliggende gedachte is dat goed eten het herstel en de kwaliteit van leven van de revalidant bevordert. Paresto wil dan ook elke dag smaakvolle, gezonde voeding op maat serveren in een gastvrije omgeving. Dat zou tot een blijvende bewustwording moeten leiden van de mogelijkheden en eigen keuzes. De gerechten worden bereid met zoveel mogelijk verse producten en zo kort mogelijk voor het opdienen bereid. Dit om smaak en voedingsstoffen te behouden.

"Niet alleen een oefenende militair heeft zijn eigen, specifieke behoefte op het gebied van voedsel. Dat geldt ook voor onze revalidanten", aldus commandant MRC luitenant-kolonel Jeroen Hulst. "Het concept ‘Geeft Kracht’ is op lokaal niveau ontwikkeld door de medewerkers van het MRC en Paresto. Hierbij zijn zij ondersteund door diverse civiele specialisten op het gebied van gezonde voeding. Mijns inziens een uniek concept wat hier specifiek is ingericht op onze revalidanten, maar wat in principe alles in zich heeft voor elke collega."

Schijf van 8

Het voedingsconcept ‘Geeft Kracht’ werkt met de schijf van 8. Die is opgebouwd uit een aanbod van seizoensgebonden, dagverse, eerlijke en bovenal smaakvolle voeding op maat, met daaraan toegevoegd de componenten: beleving, bewustwording en motivatie. Zo haalt een revalidant het maximale uit zijn of haar revalidatie. Het voedingsconcept levert een duurzame bijdrage aan een vitale leefstijl.