Marechaussee roeit wereldrecord

Wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee Johan van Etten mag zich sinds 17.54 uur wereldrecordhouder noemen. Hij deed in het Militair Revalidatiecentrum in Doorn een geslaagde aanval op de beste tijd op de 100 kilometer indoor-roeien.

De 33-jarige militair wilde in de sporthal van het Militair Revalidatiecentrum in Doorn 1 uur van de beste tijd afhalen. Die stond in zijn klasse met 9 uur en 5 minuten op naam van de Brit Gus McKechnie. Van Etten scherpte dat aan tot 8 uur, 54 minuten en 50 seconden. Zijn nuchtere commentaar na de prestatie: “Ik denk dat ik wel een paar dagen stijf ben. Ik voel me nu geen 33, maar 93.”

Multiple Sclerose

De prestatie van de marechaussee mag met recht bijzonder worden genoemd: hij heeft Multiple Sclerose (MS), maar laat zich daardoor niet weerhouden van sportieve uitdagingen.

Van Etten, werkzaam op Schiphol, was afgelopen jaar deelnemer aan de Invictus Games, de Olympische Spelen voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Daar miste hij op de sprint net de bronzen plak. Een aantal van zijn teamgenoten uit Canada stond de atleet bij. Een aantal van hen ' roeide' een paar kilometer met hem mee.