Tokkelbaan luchtmobiel: € 800,- voor Serious Request

11 Luchtmobiele Brigade heeft € 820,40 opgehaald voor Serious Request, de goededoelenactie van radiozender 3FM. Militairen tuigden vandaag een tokkelbaan op naast het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Bijna 150 mensen waagden zich aan een afdaling.

Voor €5 werd de kans geboden vanaf het dak van het gemeentelijke stadskantoor langs een touw naar beneden roetsjen. Dat kon van 12.00 tot 17.30 uur, onder begeleiding van luchtmobiele kliminstructeurs.

Veel mensen doneerden spontaan meer. Zodoende konden de militairen het mooie geldbedrag bij het Glazen Huis aanbieden. Hierin zijn 3 dj’s van 3FM opgesloten. Gedurende een hele week maken ze van hieruit radio terwijl ze niet eten.

Goede doel

3FM zamelt in de week voor Kerstmis geld in voor het Rode Kruis. Hulpverleners sporen met de opbrengst vermiste kinderen op om ze met hun ouders te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In landen als Nigeria en de Democratische Republiek Congo leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen.