Commando's massaal naar musical Soldaat van Oranje

343 leden van het Korps Commandotroepen (KCT) bezochten gisteren de musical Soldaat van Oranje in de theaterhangaar op het voormalige vliegkamp Valkenburg.

militairen praten na met acteurs na voorstelling

Even napraten na afloop van de voorstelling. v.l.n.r. Ridder MWO majoor Marco Kroon, commandant KCT kolonel Jelte Groen, Peter Tuinman en Alex van Bergen.

Volgens commandant KCT kolonel Jelte Groen bestond er bij het korps veel interesse om op het aanbod van producent Fred Boot in te gaan. "Samen met hun partners beleefden onze mensen een onvergetelijke avond."

Keuzes, kameraadschap en verbondenheid

In maart 2016 ontving het KCT als eenheid de Militaire Willems-Orde evenals als de hoofdpersoon in de musical, Erik Hazelhoff-Roelfzema. Ridder Militaire Willems-Orde en KCT'er majoor Marco Kroon zag de voorstelling ook. "Het verhaal is tijdloos", zei hij na afloop. "Keuzes, kameraadschap en verbondenheid. De hedendaagse commando’s hebben ook de keuze gemaakt om ons land achter de schermen te dienen", aldus majoor Kroon.

Eind oktober woonde hij de voorstelling ook al bij, samen met ridder MWO Kenneth Mayhew. "De musical 1 keer kijken is eigenlijk te weinig. Er is zo veel te zien en te ervaren."

Zie ook