Nederlandse schoolbanken voor jeugd Gao

Wat te doen met een grote stapel resthout? Genisten van de landmacht wisten er deze maand wel raad mee in hun werkplaats op Kamp Castor. De militaire klussers hadden binnen de kortste keren een loods vol schoolbankjes klaar.

Een groep Malinese kinderen.

Een kinderopvangtehuis en een weeshuis kregen door Nederland gemaakte bankjes.

Een kinderopvangtehuis in het stadscentrum en een weeshuis aan de rand van Gao konden de bankjes goed gebruiken.

Gisteren leverden de militairen het schoolmeubilair, afgewerkt met de Nederlandse driekleur, bij ze af.

2 kinderen op een schoolbankje.

Blij met schoolbankjes.

6.000 euro

Op Kamp Castor werd afgelopen weekeinde ook geld ingezameld voor 2 kinderopvangtehuizen in Gao. De opbrengst: ruim 6.000 euro. In een 24-uurs marathon in de kampbar werden 5 spinfietsen continu bezet. Collega’s en het thuisfront ondersteunden de fietsers met donaties.

Aan het einde van de marathon kregen zingende kinderen van beide tehuizen op Kamp Castor een vette cheque. Ze worden komend jaar verzilverd. Het eerste tehuis krijgt een nieuw dak, het andere een betonnen vloer en een klaslokaal.

Militair met laken in zijn hand.

Nederlandse militairen leveren lakens af bij het ziekenhuis in Gao.

Lakens

Nederlandse militairen brachten vorige week ook al een partij lakens naar het lokale hospitaal van Gao. Regelmatig leveren de Nederlanders spullen aan het ziekenhuis, die op Kamp Castor overbodig zijn.