Militaire krachtpatsers genomineerd voor Viva400

Er staan 3 militairen in de Viva400-lijst van inspirerende, ambitieuze en ondernemende vrouwen. Zij maken in de categorie Krachtpatsers kans op een VIVA400-award.

Screenshot webpagina met 6 vrouwen die genomineerd zijn voor de Viva400. 3 boven van links naar rechts: Denise Kielholtz (kickboxer), Yvonne van Beusekom (commandant Zr.Ms. Willemstad), Synthia Stoffer (self defense expert). 3 onder van links naar rechts: Daphne Koster (voetbalster), Joyce Kivits (majoor luchtmacht) en Liesbeth Huyzer (korpsleiding politie).

2 van de 3 militairen die op pagina 2 van de krachtpatsers van de Viva400 staan.

Het weekblad Viva presenteert jaarlijks een lijst met 400 jonge, succesvolle en inspirerende vrouwen in Nederland. Voor Defensie gaat het om:

Luitenant-kolonel Réjanne Eimers-Van Nes zet zich al 25 jaar in voor Defensie. Eimers-Van Nes is nu commandant van een geneeskundige landmachteenheid in Havelte. Daar geeft ze leiding aan 200 militairen, onder wie artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel.

Luitenant-ter-zee der 1e klasse Yvonne van Beusekom is commandant van Zr.Ms. Willemstad, een mijnenjager van de Koninklijke Marine.

Majoor Joyce Kivits kreeg dit jaar een hoge Amerikaanse onderscheiding. Die ontving ze voor haar werk als trainer op de Palestijnse officiersacademie op de Westelijke Jordaanoever.

Meestemmen

Een jury kent de awards toe binnen 5 categorieën: creatieven, knappe knoppen, wereldverbeteraars, krachtpatsers en zakenwonders. Dat gebeurt op donderdagavond 23 november in Amsterdam. Daarnaast is er een publieksprijs, waarvoor iedereen mag stemmen. Dat kan tot 31 oktober op www.viva.nl/viva400.