Jongeren beleven de wereld van Defensie

Zo'n 155 technische studenten uit het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs meldden zich vandaag op Vliegbasis Gilze-Rijen voor Tech Talent. Deze manifestatie van Defensie om hoger geschoold technisch personeel te werven voor een officiersfunctie leidde direct al tot de inschrijving voor meeloopdagen. Een aantal van de deelnemers had al direct belangstelling voor een specifieke baan bij Defensie.

Jongeren in een zaal.
Voor Tech Talent bestond veel belangstelling.

"Eerlijk gezegd heb ik nooit aan Defensie gedacht als werkgever", zegt Jeroen van Leeuwen (28), student aan de Technische Universtiteit van Eindhoven. "De banen komen weliswaar naar me toe, maar ik wil wel iets hebben waarin ik met lekker voel. De krijgsmacht biedt avontuur, techniek en afwisseling. Dat is precies wat ik wil."

Artist impression van de Defensie-dome. Tekst onderaan dome: Operatie Malieveld.
Artist impression van de Defensie-dome op het Malieveld.

Generation Discover Festival

Ook in Den Haag laat Defensie haar kunnen zien. Het Dienstencentrum Personeelslogistiek is tot en met zondag 8 oktober aanwezig op het Generation Discover Festival (GDF) van Shell. Dat is een groots, vijfdaags festival op het Malieveld in Den Haag. Spelenderwijs komen zij in aanraking met de toekomst van energie, innovatie, wetenschap en techniek.

Operatie Malieveld

Defensie laat zich ondertussen ook zien op het Haagse Malieveld met een eigen Defensie Dome. Op het Generation Discover Festival van Shell dat tot 8 oktober duurt, kunnen jongeren via workshops kennis maken met techniek. Daar worden niet minder dan 35.000 jongeren en belangstellenden verwacht.

Tijdens Missie 'Operatie Malieveld' bieden de bezoekers de helpende hand bij een zogenaamde nationale ramp. In de centrale ruimte krijgt iedereen de introductie en de briefing. De dome is in verschillende gebieden verdeeld en overal worden activiteiten gehouden waaraan het publiek kan meedoen. Elke activiteit heeft een relatie met de missie, soms symbolisch, soms echt. Na de introductie kunnen de deelnemers zich vrij door de dome begeven en de verschillende opdrachten uitvoeren om alles tot een goed einde te brengen.

Masterclass

Donderdag houdt het Defensity College tussen 17.00 uur en 21.00 uur een masterclass voor HBO- en WO-studenten uit de Randstad en vertegenwoordigers van de overheid. Secretaris-Generaal Defensie Wim Geerts is hierbij aanwezig om in gesprek te gaan met de studenten.