Geniecompagnie en Zr. Ms. Karel Doorman naar Caribisch gebied

Nederland zet meer dan 100 landmachtmilitairen in op Sint-Maarten voor noodherstel. De geniecompagnie vormt het reconstructieteam. Dat gaat assisteren bij het treffen van noodvoorzieningen op het door orkaan Irma getroffen eiland. Zo wordt de basis gelegd voor toekomstige structurele herstelwerkzaamheden. De genisten vertrekken morgen vanaf Vliegbasis Eindhoven.

Verder gaat het Joint logistic Support Ship Zr. Ms. Karel Doorman naar het Caribisch gebied. Het marineschip wordt vooral ingezet voor transport van materieel en hulpgoederen. 

Northern Coast

De Karel Doorman breekt daarvoor de deelname aan de internationale oefening Northern Coast af. Het schip stoomt nu op naar Den Helder en komt daar naar verwachting  vrijdagochtend aan. De goederen die voor Northern Coast aan boord zijn worden in de marinehaven gelost. De hulpgoederen worden er geladen.

Volgens de huidige planning zet de Karel Doorman op 20 september koers naar het Caribisch gebied, waar het ongeveer 2 weken later aankomt.