Duitse militairen omgekomen in Mali na crash helikopter

2 Duitse vliegers zijn vandaag in Mali om het leven gekomen toen hun Tiger-gevechtshelikopter neerstortte. Het ongeluk gebeurde ten noorden van de stad Gao, waar ook Nederlandse militairen zijn gelegerd voor de VN-missie Minusma.

VN-logo Minusma.
VN-logo Minusma.

Beveiligen

Nederlandse militairen hebben de plek van het ongeluk beveiligd. Wat er precies met de helikopter is gebeurd wordt momenteel onderzocht.

Medeleven

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft haar medeleven betuigd aan haar Duitse ambtsgenoot Ursula von der Leyen.

Meer troepen

Duitsland heeft de bijdrage aan Minusma gestaag opgevoerd. Zo nemen Duitse militairen de beveiliging van Kamp Castor voor hun rekening en voeren ze verkenningen uit. Daarnaast levert Duitsland 4 NH90-transporthelikopters en 4 Tiger-gevechtshelikopters. Deze vervangen de Nederlandse helikopters die jarenlang zijn ingezet tijdens Minusma. Er nemen zeker 1.000 Duitse militairen deel aan de VN-missie.