Landmacht in de race voor Computable award

De Koninklijke Landmacht is genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project bij de overheid. De voordracht is te danken aan Milsenz (Military Sensor), een modern detectiesysteem in de vorm van een tennisbal, dat geluid, beweging, warmte en licht waarneemt in het veld.

Het is een moderne manier om inlichtingen te vergaren en te benutten. De landmacht werkt in dit project samen met KPN en Internet of Things. Milsenz brengt vijandelijke activiteiten in het veld in beeld door middel van sensortechnologie.

Knappe integratie

Het juryrapport is lovend: "Het project (en product) MilSenz is een knappe integratie van een aantal technieken. Op basis van toepassing van geavanceerde sensortechnologie wordt het mogelijk een beeld te krijgen van de situatie in het veld. Op basis van die gegevens kunnen aanvalsplannen worden opgesteld. Het juryteam van de Computable Awards 2017 roemt de samenwerking van de Koninklijke Landmacht, Internet of Things Academy en KPN, die de theoretische en praktische invalshoek bij elkaar brengt. Het zou de jury niet verbazen als het internationale belangstelling zou oproepen."

De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland en worden op 31 oktober uitgereikt.

Stemmen kan tot en met 8 oktober. Lees het volledige juryrapport op Computable.nl.